• 002

Welkom

Welkom in de plantenkwekerij van tuinarchitect Nicolas Janssens.

De kwekerij specialiseert zich voornamelijk in heesters die aantrekkelijk zijn voor de bijen en voor de mensen, vandaar de naam Beeplant!
De verkoop richt zich naar particulieren en Nicolas geeft hen graag de nodige uitleg ivm met standplaats, grondsoort, enz...

De planten worden in potten en containers gekweekt zodat ze bijna het hele jaar door kunnen worden aangeplant. Er wordt geen gebruik gemaakt van insecticiden, de gebruikte meststoffen zijn enkel organisch en niet scheikundig. De potten die wij gebruiken zijn grotendeels gerecycleerd. 
De planten zijn meestal jonge exemplaren maar grotere solitair-planten kan men er ook vinden.

Vele van de planten die op de kwekerij worden aangeboden groeien ook in de tuin rond de kwekerij. Op die manier kan men zich een goed beeld vormen van hoe ze er op latere leeftijd zullen uitzien.

Bij Beeplant vindt u zeker niet alle tuinplanten maar eerder zorgvuldig uitgekozen soorten. Nicolas houdt van geurende planten en kiest de soorten voornamelijk omwille van hun vorm en groeiwijze, omwille van de verscheidenheid aan bladvormen en bloemen en omwille van hun nectar- en stuifmeelproductie om de bijen en andere nuttige insecten te plezieren.